Međunarodni turniri

Cilj učešća na međunarodnim turnirima je da se odigra što više utakmica bez obzira na plasman i rezultat. Takođe služe za edukaciju mladih sudija i trenera, za sticanje iskustava igranja na velikim međunarodnim takmičenjima, te za predstavljanje Republike Srpske i grada Banja Luke kao koljevke sporta. Jedan cilj, za roditelje jako važan, je takođe i kontak djece sa raznim nacijama i kulturama.

Poreč 2006
Upoznavanje sa brojnim ekipama iz Italije, Francuske, Mađarske i bivših republika naše bivše države. Učestvovala naša selekcija 96/97.

Beč 2006
Druženje sa našom dijasporom u Beču, gradu u kom živi 130 000 Srba. Bratimljenje sa istoimenim klubom u Beču i igranje Božićnog turnira. Obilazak grada Beča I njegovih znamenitosti.

Lloret de Mar 2006
Takmičenje sa ekipama iz Španije i Italije.
Selekcije 93 i 94/95 postali šampioni. Posjeta svih većih znamenitosti u Barseloni.

Pekoši Kup, Budimpešta 2005
Takmičenje sa ekipama iz Italije, Poljske, Mađarske, Češke i bivših republika naše bivše države.Posjeta svih većih znamenitosti u Budimpešti. Naša selekcija 95 osvojila 2. mjesto u svojoj grupi.

Poreč 2005
Turnir u organizaciji Hrvatske košarkaške akademije i Hrvatskog košarkaškog saveza.
Učestvuju ekipe iz Italije, Francuske, Mađarske i bivših republika naše bivše države. Naša selekcija 94 osvojila prvo mjesto.

Lloret de Mar 2005
Takmičenje selekcije 93/94 sa ekipama iz Islanda, Španije i Italije. Posjeta svih većih znamenitosti u Barseloni.
Najdraža uspomena-suveniri kupljeni na Kamp No stadionu.


Kampovi

Košarkaški kampovi organizuju se sa ciljem da vrhunski treneri i igrači prenesu svoje znanje na male košarkaše. Djeca kroz program intenzivnih treninga usavršavaju svoje košarkaško znanje i upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova. Takođe organizuju se mini turniri i takmičenja koja služe za stvaranje takmičarskog duha kod djece. Na ovim turnirima treneri uočavaju pojedine osobine koje djeca posjeduju i rade na razvoju istih.

BASKET 2000, u toku svog rada ima i zavidne reference kao organizator priprema i kampovanja sa djecom i van Grada Banja Luke i Republike Srpske. Svake godine u vremenu trajanja ljetnog raspusta, organizujemo ljetne košarkaške kampove u više smjena uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori:

 • 2001 godine u košarkaškom kampu Bečići,
 • 2002 godine u košarkaškom kampu Zlatibor
 • 2003 godine u košarkaškom kampu Radovići – Tivat
 • 2004 godine u košarkaškom kampu GAME- Prčanj
 • 2005 godine u košarkaškom kampu GAME – Prčanj
 • 2006 godine u košarkaškom kampu MAXIMA- Zlatibor
 • 2007 godine u košarkaškom kampu MAXIMA- Zlatibor

Posebno se ponosimo činjenicom da roditelji vrlo rado upućuju djecu na ljetne kampove koje organizuje BASKET 2000, zbog veoma profesionalnog a u isto vrijeme roditeljskog odnosa prema polaznicima, organizaciji aktivnosti, takmičenja i novih vještina.


Festivali

Festivali mini i mikro košarke su organizovani turniri gdje učešće uzima što više ekipa.
Cilj festivala je da se odigra što više utakmica bez obzira na plasman i rezultat.Svaka ekipa broji petnaest članova.Takođe svako dijete mora da odigra bar jednu četvrtinu. Festivali služe i za edukaciju mladih sudija i pomoćnih sudija.

Kup malih šampiona Banja Luka
- prvo zvanično takmičenje na nivou naše regije na kom igrači prije pionirskog prvenstva mogu dobiti priznanje za svoj trud

 • 2004 učestvovala je selekcija 93 i osvojila prvo mjesto
 • 2005 učestvovala je selekcija 94 i osvojila prvo mjesto
 • 2006 učestvovala je selekcija 95 i osvojila drugo mjesto

Kup malih šampiona Banja Luka

Međunarodni festival mini i mikro košarke Beograd 2003
Škola košarke Basket 2000 bila je učesnik trećeg međunarodnog festivala mini i mikro košarke koji je održan u Beogradu od 17. do 19. januara 2003 god. Učešće na turniru je uzelo 64 ekipe iz Jugoslavije.

Festival Beograd


Akcije

Škola košarke Basket 2000 je učestovala na mnogim akcijama koje su organizovane u Banja Luci:

 • Promocija sporta od starne TO grada Banja Luka
 • Dan bez auta 2007-promocija sportova na Trgu Krajine
 • 22. april Dan oslobođenja Banja Luke- u programu rada škole za 2008. godinu se nalazi i Mini street ball turnir