Mini basket nije mala košarka već je to košarka za najmlađe. Košarka za najmlađe – minibasket kao pokret proklamovao je tri osnovna cilja u radu sa decom i to: „da dete zavoli košarku“, „zabava i razonoda“ i „učenje je igra“.Košarka nije sport rezervisan samo za zvijezde.

Naš princip je da za svakog ko voli ovaj sport, u našoj školi ima mjesta.

„Svi možemo biti zvijezde.”


Djeco,

Ako volite košarku, potrebno je samo doći na trening, donijeti čiste patike, majicu i šorc, javiti se treneru i slušati šta vam u toku treninga govori.

Svi oni kojima se prvi trening dopadne, ponijeće kući upitnik koji roditelji moraju popuniti. Kada donesete popunjen upitnik, postali ste član naše škole.

Dobro došli!!!!


Svi članovi škole moraju poštovati pravila škole:

  • „Trener i sudija su uvijek u pravu.”
  • košarka je kolektivni sport, poštuj svoje saigrače i protivničke igrače
  • nikad ne počinji trening ni utakmicu bez zagrijavanja


Roditelji,

Ako ste se sa svojim djetetom dogovorili da je košarka sport kom će se vaše dijete posvetiti dođite u našu školu. Vjerujte nam i ostavite nam svoje dijete na treningu koji traje 1h.

Vodite računa da patike koje nose u sali budu čiste, jer prašinu koja spada sa prljavih patika udišu sva djeca. Pripremite im suhu majicu i kapu da ih zaštitimo od prehlade nakon treninga. Naučite ih da vrijedne stvari u toku treninga ostave kod trenera.

Ako je dijete popustilo sa učenjem u školi, odmah skrenite pažnju treneru. Bolje je da trener na vrijeme reaguje, nego da koristite zabranu treninga kao jedino sredstvo kazne za loše ocjene-to nikad nije pokazalo dobre rezultate.

Da ne bi propuštali učenje novih elemenata košarke molim vas da redovno dovodite djecu na treninge.

Ako prisustvujete treningu svog djeteta:

  • nosite čiste patike
  • nemojte ometati rad trenera jer im tako narušavate autoritet
  • ne dobacujte djetetu, to im jako smeta
  • ako igramo trening utakmicu navijajte i poštujte „fair play”

Ako dijete ima bilo kakvu vrstu oboljenja molim vas da se prije dolaska na trening posavjetujete sa porodičnim ljekarom i da odvedete dijete na sistematski pregled.

I na kraju, tu je i članarina.

Ono što omogućuje rad u salama sa kvalitetnim trenerima je mjesečna članarina. Zbog toga vas molim da članarinu za tekući mjesec plaćate najkasnije do 20. u mjesecu.