Škola mini i mikro košarke “Basket 2000″ omogućava:
- upoznavanje djece sa osnovnim košarkaškim
elementima;
- učešće na festivalima mini basketa;
- besplatne fizijatrijske preglede i korekcije;
- druženje i zabavu za djecu uzrasta od 5-12 godina;
- poklon majicu škole;
-član smo svjetske mini basket federacije koja broji
273 zemlje članice.

 

Sama Škola je član udruženja klubova mini-košarke Srbije, a samim tim nalazi se pod patronatom međunarodne košarkaške federacije FIBA – MINI BASKET. Osnivač škole je Goran Simović trener KK Borac Nektar.

Škola je počela sa radom prvo u u O.Š. “Aleksa Šantić”, pa u O.Š. “Dositej Obradović” da bi ubrzo zatim proširila rad na O.Š. “Ivo Andrić” .

Trenutno radi u 4 osnovne škole i okuplja više od 230 dečaka i devojčica od 1-9 razreda, a u planu je uključivanje i preostalih škola kako u gradu tako i van njega. Osnovni zadatak škole je animacija dece, pravilan i sportski razvoj, edukacija o ponašanju na sportskom terenu i van njega, razvijanje sportskog duha. Želja nam je da osim budućih košarkaških asova izgradimo i ličnosti koje će biti primer ostalim pokolenjima.

Naš rad nije nimalo lak, ali nema veće radosti za nas trenera od dečijeg osmeha, sreće na njihovom licu i zadovoljstva koje nam pružaju u svakodnevnom kontaktu.

„Mini basket je igra koja se voli, igra koja detetu pruža ljubav, sreću, osmeh, zadovoljstvo i nestrpljenje u išekivanju ponovne igre“ – kaže Rade S. Georgijevski, osnivač Mini basketa u Srbiji.